Ctac ziet herstel en presteert beter dan verwacht

Vrijdagmorgen publiceerde Ctac winstgevende cijfers, ondanks dat de ICT -dienstverlener een daling van de omzet heeft gerealiseerd. Na een slecht jaar achter de rug te hebben, verwacht Ctac voor het komend jaar positieve resultaten te realiseren. Analist Edwin de Jong vindt de gepresenteerde cijfers beter dan verwacht.

Door onze redactie

Lichte winst
Ctac boekte in het eerste kwartaal van het jaar een nettowinst van 0,2 miljoen euro. Een jaar eerder, in dezelfde periode, realiseerde de ICT -dienstverlener nog een nettowinst van 0,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat van het concern daalde met 0,5 miljoen euro naar 0,5 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder.

Negatieve trend gekeerd
De omzet in het eerste kwartaal daalde met zo’n 13% op jaarbasis en kwam uit op 18 miljoen euro. De autonome omzetdaling lag rond de 17%. Vergeleken met het laatste kwartaal van 2009 is er een stijging gerealiseerd van 14%. “In de eerste maanden van 2010 is sprake van een licht herstel van de vraag naar ict-diensten. Daarmee is de negatieve kwartaaltrend van het afgelopen jaar gekeerd'', lichtte bestuursvoorzitter Henny Hilgerdenaar toe tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Ctac voorziet aanhoudende winst voor het gehele jaar 2010 als het voorzichtige herstel zal aanhouden. In het jaar 2009 werd er nog een verlies geleden van 2,2 miljoen euro maar het bedrijf verwacht dat 2010 geen verlieslijdend jaar zal worden, mits het herstel zich voorzet.

Open voor overnames
Het bedrijf wil zijn positie op de Nederlandse markt met betrekking tot SAP AG -dienstverlening uitbreiden en levert voorlopig diensten voor software van SAP AG en Microsoft . Daarnaast laat Ctac weten dat het concern groei door middel van overnames niet uitsluit.

Ctac presteert beter dan verwacht”
Analist Edwin de Jong van SNS Securities meent dat de bekendgemaakte cijfers beter zijn dan verwacht. Hij hanteert net als Beursexpress en Beleggers Belangen een houdadvies met een koersdoel van 2,30 euro.

De Jong meent dat de autonome omzetdaling kleiner was dan verwacht, waardoor de resultaten iets hoger waren. De analist vindt de outlook voor 2010, ondanks dat het bedrijf een winst voorziet, magertjes. De analist is wel verrast over het feit dat Ctac open staat voor overnames, maar de analist verwacht geen grote overnames.

Voor het aandeel is er voor zover 3 houdadviezen afgegeven met een gemiddeld koersdoel van 2,30 euro. Hierdoor komt het gemiddelde verwachte rendement uit op 14,43%.