3 redenen om te beleggen in gas

Waar we met elkaar er alles aan doen om zoveel mogelijk van het gas af te gaan, zien we dat er nog ontzettend veel landen zijn waar dit niet het geval is. Tel daar de industrie bij op, wat dus betekent dat gas ook vandaag de dag mateloos populair blijft en dus ook als investering. Met de recente ontwikkelingen en trends op het gebied van energie, zijn er verschillende redenen waarom beleggen in gas een verstandige keuze kan zijn. Hoe dit precies zit en waar je allemaal op moet letten op het moment dat je besluit om te gaan investeren in gas, leggen wij je aan de hand van een aantal voorbeelden uit.

Toenemende vraag naar gas

Je zou denken dat de vraag naar gas afneemt, aangezien we met elkaar steeds vaker overgaan op alternatieven, maar niets is minder waar. Als we ook kijken naar de vele aanvragen en vergelijkingen die jaarlijks online door de consument worden gedaan voor het vinden van de goedkoopste energieleverancier, dan zien we dat we nog lang niet gasloos zijn met elkaar. De vraag naar gas blijft stijgen en experts voorspellen dat deze trend zich zal voortzetten. Dit wordt voornamelijk gedreven door de groeiende wereldbevolking en de toenemende behoefte aan energie. Gas is een schone en efficiënte bron van energie, die steeds vaker wordt gebruikt als alternatief voor fossiele brandstoffen. Door te investeren in gas, profiteert u van de toenemende vraag en kunt u potentieel hoge rendementen behalen.

Duurzame energie ontwikkelingen

De wereldwijde verschuiving naar duurzame energie heeft ook positieve gevolgen voor de gasmarkt. Gas wordt steeds vaker gezien als een overgangs brandstof naar een volledig duurzame energievoorziening. Als we ook kijken naar de actuele energieprijzen, dan zien we dat de prijzen van gas de afgelopen tijd redelijk stabiel zijn gebleven. Door te investeren in gas, draag je dus eigenlijk ook bij aan de ontwikkeling van duurzame energiebronnen. Bovendien wordt gas steeds vaker gebruikt voor het opslaan van energie, waardoor het een ook een belangrijk onderdeel is en wordt van het energiesysteem van de toekomst.

Geopolitieke stabiliteit

Gas wordt geproduceerd in verschillende landen over de hele wereld. Hoewel we met elkaar dachten dat door de omstandigheden in Rusland de prijzen door het dak zouden gaan, zien we toch dat dit reuze meevalt. Natuurlijk hebben we een flinke piek gehad, maar vergeet ook niet hoeveel wij als land zelf hebben gewonnen. Nu is het wel zo dat dit ten koste is gegaan van veel Groningers, maar dat wordt, als het goed is, in de komende jaren keurig met deze mensen opgelost. Juist doordat er wereldwijd gas te verkrijgen is, kun je dus zelf bepalen in welke bedrijven je gaat investeren. Het kan dus heel goed zijn dat je kiest voor een bedrijf binnen Europa, maar vervolgens ook voor één of meerdere bedrijven buiten de EU. Mocht er om wat voor reden dan ook iets gebeuren, dan heb je wel je risico’s wat meer gespreid. Alles bij elkaar is het dus helemaal niet onverstandig om ook de sector ‘gas’ mee te nemen in je keuze voor het samenstellen van een mooie aandelenportefeuille als je het ons vraagt.