Jan Veuger wint met CORPORATE Real Estate Management onderscheiding

.
Jan veuger
Jan Veuger

In de afgelopen 30 jaar heeft Jan Veuger zich ontwikkeld tot pionier op het gebied van strategisch vastgoedbeheer. In 2008 richtte hij CORPORATE Real Estate Management op, een bedrijf dat zich specialiseert in strategisch management van vastgoedportefeuilles.

Open bestuur, waardeoriëntatie en betrokkenheid

Met een indrukwekkende carrière in zowel de academische wereld als de vastgoedsector is Jan Veuger uitgegroeid tot expert op het gebied van strategisch vastgoedmanagement. Voor Veuger draait vastgoedstrategie en -beheer om het creëren van een gebouwde omgeving die optimaal wonen en werken mogelijk maakt. Goed vastgoedbeheer kan volgens hem bijdragen aan het maximaliseren van economische, sociale en ecologische kansen voor bewoners, waarmee welvaart en gezondheid wordt gestimuleerd. De kern van stedelijk facilitair management ligt in open bestuur, waardeoriëntatie en betrokkenheid van de gemeenschap.

Boek over stedelijk facilitair management

Een van de meest recente mijlpalen in zijn carrière is de aanstaande publicatie van zijn boek over stedelijk facilitair management, uitgebracht door Routledge. In dit boek richt Veuger zich op het strategisch plannen en beheren van vastgoed op wijk- en stedelijk niveau. Hij legt uit: “Stedelijk facilitair management gaat over strategische planning en de uitvoering van beheer, exploitatie en onderhoud van vastgoed op buurtniveau, wijkniveau of stadsniveau.” In het boek komen onderwerpen aan bod als de circulaire economie, gezondheid en welzijn, duurzaamheid en publiek-private samenwerkingen.

In september jongstleden ontving Veuger de award voor ‘Most Visionary Real Estate Management Enterprise 2024 – Netherlands’ uit handen van BUILD Facilities Management Awards. Een mooie waardering voor zijn kennis en inzet.

Wie is Jan Veuger?

Jan Veuger is geboren in Hoogeveen en woont tegenwoordig in het Drentse Sleen. Hij begon zijn academische carrière met een master aan de TIAS School for Business and Society. Kort daarna voltooide hij zijn PhD aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarna hij zich verder verdiepte in de wereld van besturing van vastgoedstrategieën.

Dankzij zijn uitzonderlijke academische kennis en praktijkervaring in de vastgoedsector beheert, begeleidt en adviseert hij nu al zijn klanten op het gebied van vastgoed. Zijn jarenlange praktijkervaring en wetenschappelijke nieuwsgierigheid hebben hem gevormd tot een expert in het verbinden van theorie en praktijk.

CORPORATE Real Estate Management

CORPORATE Real Estate Management biedt oplossingen voor uiteenlopende klanten, waaronder overheden, woningcorporaties, zorginstellingen, onderwijsorganisaties en commerciële bedrijven.

Veuger’s aanpak kenmerkt zich door een diep begrip van zowel de technische als sociale aspecten van vastgoedbeheer. Volgens hem is de vastgoedsector te terughoudend in het integreren van de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals blockchain, IoT en AI. Hij onderzoekt deze technologieën grondig en deelt zijn inzichten via talrijke publicaties, variërend van blockchain in de gezondheidszorg tot afvalbeheer en energietransitie. Hij werkt nu ook aan een paper over de groeiende rol van kunstmatige intelligentie binnen de vastgoedsector.

Gold Award: uitmuntende consultancy

De International Awards Associate (IAA) en de TITAN Property Awards maakten onlangs bekend dat Veuger en CORPORATE Real Estate Management zijn bekroond met een Gold Award in de categorie ‘Outstanding Consultancy’ voor seizoen 1 van 2024. Veuger: “Ik ben ontzettend trots op deze belangrijke internationale prijs voor uitmuntende consultancy. Voor mij liggen de belangrijkste ontwikkelingen in een interdisciplinaire visie op vastgoed en stedelijk facility management en dat deel ik graag met anderen.”

Met meer dan 1000 inzendingen uit landen zoals de Verenigde Staten, Japan, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk wist hij zich te onderscheiden door zijn prestaties en maatschappelijke bijdragen. Deze erkenning onderstreept zijn leidende rol binnen de vastgoedsector en zijn voortdurende inzet voor innovatie en vooruitgang.