Aandelen kopen: hoe hou je het overzicht?

Beginnen met aandelen kopen is erg spannend. Er komt veel bij kijken. Bovendien is het soms lastig om het overzicht te bewaren. Hier hebben niet alleen beginners last van, maar ook doorgewinterde beleggers. Toch is het wel belangrijk dat je het overzicht goed weet te bewaren. Je wilt toch weten hoe het met jouw investeringen gaat? En wanneer de beste tijd aanbreekt om je aandelen weer te verkopen of juist extra te beleggen? Maar hoe voorkom je dat je het overzicht verliest? Waar moet je aan denken om succesvol te beleggen in aandelen? In dit artikel geven we enkele tips.

Download handige apps

Geniet je van een iPhone zakelijk of particulier? Dan weet je vast ook dat de App Store rijk is aan handige apps. Ga maar eens op zoek naar handige aandelen apps. Dan ontdek je al snel een heel aantal mogelijkheden. Dit zijn apps waarmee je eenvoudig beleggingen kunt doen, maar ook om het overzicht van al jouw aandelen te bewaren. Zo kun je dagelijks zien wat de aandelen doen en ook waar jij nu staat met je beleggingen. Handig, want je telefoon draag je immers altijd bij je. Zo heb je dus altijd toegang tot je aandelen. Waar je ook bent. Of je nu in de trein zit, op het werk bent, op vakantie bent of gewoon lekker thuis bent. Je hebt altijd toegang tot de apps en kunt zo eenvoudig de koersen in de gaten houden. Zo is het veel gemakkelijker om het overzicht te bewaren én om snel beleggingen te doen als de tijd gunstig is.

Vraag advies

Als beginner weet je misschien niet waar je op moet letten bij het kopen van aandelen. De grootste fout die je kunt maken is je niet laten informeren over de diverse mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook mensen die al hun geld in één aandeel stoppen. Dit vormt een enorm risico. Je kunt veel beter gespreid beleggen. Zo verlaag je het risico en verhoog je de kans op het behalen van een hoog rendement. Gespreid beleggen doe je door je vermogen te verdelen over verschillende beleggingscategorieën.

Heb je geen idee waar je moet beginnen of wat de beste belegging voor jou is? Weet dan dat dit van verschillende factoren afhankelijk is. Bijvoorbeeld hoeveel risico je maximaal wilt lopen, maar ook wat het beoogde doel is. Daarnaast speelt ook looptijd een belangrijke rol. Wil je kort beleggen of een langdurige belegging doen? Er zijn verschillende experts die je kunnen helpen bij het maken van deze beslissing. Ervaringsdeskundigen, maar ook experts die zich hebben gespecialiseerd in het adviseren van zowel zakelijke als particuliere beleggers. Schroom je niet om die hulp ook echt te gebruiken.

Maximaal aantal aandelen

Gespreid beleggen is een slimme keuze. Het kan echter wel een stuk lastiger worden als je je vermogen echt volledig versplinterd hebt. Het overzicht bewaren is dan vrijwel onmogelijk. Kies daarom voor jezelf een maximaal aantal aandelen per beleggingscategorie, zodat het makkelijker is om het overzicht te houden. Laat je hierbij weer adviseren door een expert, zodat je de juiste keuze maakt.