Santander lanceert Openbank in de VS Uitbreiding bankactiviteiten voor consumenten in het hele land

Vandaag lanceert Santander Openbank in de Verenigde Staten, waardoor de groep voor het eerst individuele consumenten in het hele land kan bedienen, naast haar bestaande netwerk in het noordoosten.

Via het merk Openbank biedt Santander Amerikaanse klanten een concurrerend spaarproduct met hoge rente, evenals een intuïtieve, veilige en naadloze klantervaring. In 2025 worden er meer producten gelanceerd, waardoor Openbank in de VS een volledige bancaire dienstverlening kan aanbieden, zoals het al in Europa doet.

De lancering van Openbank in de VS is een belangrijke mijlpaal voor de transformatie van de groep, aangezien het platform draait op de eigen technologie van Santander die wordt uitgerold binnen al haar wereldwijde consumentenactiviteiten.

Het platform integreert de kerninfrastructuur van de bank met een front-end-interface met de belangrijke informatie voor klanten. Zo kunnen klanten onder andere een rekening openen via de Openbank-app (beschikbaar in de app store) of website (Openbank.us). Producten aanvragen kan in slechts vijf minuten en via een best-in-class klantervaring.

De lancering van Openbank zal Santander US helpen om haar groeistrategie te versnellen. Deposito’s zullen zorgen voor de financiering van de autofinancieringsactiviteiten van Santander.

Ana Botín, Executive Chairman van Banco Santander : “De lancering van Openbank in de VS markeert een belangrijke mijlpaal in de transformatie van onze groep. Openbank weerspiegelt onze overtuiging dat het essentieel is om onze eigen kern- en front-end cloudtechnologie wereldwijd in te zetten om de beste te zijn voor zowel onze klanten als aandeelhouders, en om een duurzame concurrentievoorsprong te realiseren. De VS is een belangrijke markt voor ons, waar we de afgelopen jaren ons bedrijf hebben uitgebreid. Openbank maakt bankieren eenvoudig en zal de beste spaarrekening met hoge rente in de VS bieden die simpel en snel is, die concurrerend geprijsd is en die gebouwd is door Santander, een bank die het vertrouwen geniet van 168 miljoen klanten.”

Openbank combineert de flexibiliteit en innovatie van een fintech met de beveiliging en ondersteuning van een van 's werelds grootste financiële groepen. Het is momenteel Europa's grootste 100% digitale bank op vlak van deposito's, met activiteiten in vier Europese landen (Spanje, Duitsland, Portugal en Nederland). Openbank heeft in de afgelopen jaren een van de hoogste Net Promoter Scores (NPS) behaald voor zijn belangrijkste markt.

Petri Nikkilä, Global CEO van Openbank, zei: “Openbank is een van de meest geavanceerde digitale banken in Europa met een compleet aanbod dat succesvol is getest in diverse markten. Ons doel is om Amerikaanse klanten de beste spaarrekening met hoge rente te bieden via een digital-first service die snel, simpel en concurrerend is, met een superieure klantervaring, altijd en overal toegankelijk.”

In aanmerking komende Amerikaanse klanten kunnen nu toegang krijgen tot het aanbod van Openbank via de website (openbank.us) en mobiele app. Santander is een van de grootste banken ter wereld op basis van klantenaantallen, met 168 miljoen klanten en bedrijven in Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Het is ook een van de grootste wereldwijde banken op vlak van deposito's, met een beheerd vermogen van $1,3 biljoen aan klantgelden.