Beheerd-beleggen/Wat kan beheerd beleggen opleveren?

Artikelen Fisher Investments België
Wat aandelen in de eurozone (niet) nodig hebben om te stijgen
Fisher Investments Belgie
Maakt verkopen in mei blij?
Cash aanhouden kan veel geld kosten
Hoe reageren als de volatiliteit toeslaat?
Waarom een politieke impasse goed kan zijn voor aandelen
Afwegingen, risico en realistisch beleggen
Niet alleen aandelen brengen risico's met zich mee
Hoe wereldwijd beleggen kan helpen het single-stock risico te verlagen
Waar reageren de markten het hardst op? Je zou versteld staan…
De politiek kan de ontwikkeling van de markt beïnvloeden
Zeven grafieken waaruit groei blijkt
Enkele handige tips om te beleggen voor uw pensioen
Waarom wereldwijde diversificatie belangrijk is
Een andere kijk op politieke risico's
Wilt u beter beleggen? Koop gewoon de wereld
Het is niet al goud wat blinkt
Sentiment in de eurozone onderschat de realiteit
Beleggersgids over inflatie
Eén – niet eens mysterieuze – reden waarom invoerrechten
de wereldhandel niet kapotmaken
Populisten versplinteren ook de Europese politiek
Waarom verlaagt de ECB de rente?
De digitaks: een storm in een glas water
Hoe moeten beleggers bedrijfswinst interpreteren?

Het rendement op beleggingen kan sterk variëren. Aegon beheerd beleggen behaalt een gemiddeld aandelenrendement tussen de 4% en 6%, iets dat veel particuliere beleggers helaas vaak niet weten te realiseren. Dit verschil is te verklaren door de diverse irrationele beslissingen die particuliere beleggers nemen. Het is daarom belangrijk om als belegger zo rationeel mogelijk te handelen.

Beheerd beleggen voor lagere risico’s

Het gros van de Nederlandse particuliere beleggers koopt steevast Nederlandse aandelen en heeft amper internationale aandelen in de portefeuille. Dit is vrij riskant, want er is vaak sprake van een forse samenhang tussen de aandelen die op Euronext Amsterdam noteren. Wanneer één van de aandelen op het Damrak daalt volgt vaak de rest.

Om uw risico te spreiden is het daarom essentieel om ook over de grens te beleggen of dit te laten doen. Zo heeft beheerd beleggen bij Aegon een team aan experts die ook over de grens kijken. Uw vermogen wordt wereldwijd belegt, wat direct zorgt voor een veel lager risico.

Lagere kosten bij beheerd beleggen

Het zo laag mogelijk houden van de kosten blijft een belangrijk punt van aandacht. Iedere cent die u aan kosten kwijt bent kunt niet meer voor u laten renderen. Het is daarom van belang om zoveel mogelijk te focussen op het beperken van mogelijke kosten.

Bij de meeste Nederlandse vermogensbeheerders liggen de jaarlijkse beheerkosten ruim boven de 1 procent per jaar. De praktijk laat zien dat dergelijk hoge kosten absoluut niet gerechtvaardigd zijn. Bij beheerd beleggen van Aegon zit u qua kosten aan de onderkant van de markt. Dit is niet alleen op de korte termijn aantrekkelijk, maar nog veel aantrekkelijker op de langere termijn. Bij lagere kosten houdt de belegger immers meer over om te herinvesteren en vergroot u uw kansen op een hoger beleggingsrendement.

Aegonbeheerdbeleggen

Bron: Investment Office. Deze berekening is gemaakt op basis van het neutrale risicoprofiel van Aegon Beheerd Beleggen met een vaste servicevergoeding van € 30 per jaar (incl. btw), een variabele beheervergoeding van 0,35% per jaar (incl. btw) en fondskosten van 0,20% voor het Aegon Diversified Bond Fund en 0,18% voor het Aegon Diversified Equity Fund II. Gemakshalve zijn deze naar boven afgerond op 0,20%. Er zijn in het rekenvoorbeeld geen stortingen of onttrekkingen gedaan.

Bovenstaande afbeelding laat een voorbeeld zien om de kosten te vergelijken. U ziet hier de kosten en het potentiële rendement bij een inleg van 25.000 euro na 25 jaar. Bij Aegon beheerd beleggen liggen de jaarlijkse kosten in dat geval op de 0,62% per jaar. Het eindresultaat bij een gemiddeld jaarrendement van 4,98% komt dan uit op 72.000 euro. Als dit wordt vergeleken met een andere aanbieder die 1,25% aan kosten rekent, dan blijft er uiteindelijk een kapitaal over van slechts 61.500 euro. Mocht u een hele dure vermogensbeheerder treffen die jaarlijks 2% aan beheerkosten rekent zakt uw uiteindelijke eindkapitaal zelfs tot 51.000 euro. Aegon beheerd beleggen levert door de lagere kosten dus aanzienlijk meer op.

Fiscale zaken lijfrentes

Hier vindt u meer informatie over de fiscale zaken bij beheerd beleggen, zoals de aftrekbaarheid van uw stortingen in Box 1. Daar leest u ook meer over de mogelijkheden voor lijfrentes. Zo kunt u door de fiscale voordelen niet zomaar met een lijfrente stoppen. Dat is fiscaal vaak erg nadelig.

Bij een bedrag onder de bovengrens van een kleine lijfrente betaalt u 52% belasting indien u de lijfrente afkoopt. Wanneer u boven de bovengrens zit, betaalt u nog eens 20% aan revisierente. Revisierente is een boeterente die u betaalt, omdat u uw lijfrente afkoopt.

Voor meer informatie raden wij u aan om contact op te nemen met de specialisten van Aegon.