Galapagos dient nieuw medicijn in Japan in voor filgotinib

Toepassing is gebaseerd op gegevens van fase 2b / 3 SELECTIE-onderzoek bij patiënten met matig tot ernstig actieve colitis ulcerosa

Aanvraag ingediend in Japan

Galapagos NV (Euronext & Nasdaq: GLPG) meldt vandaag dat hun samenwerkingspartner Gilead Sciences K.K. (" Gilead Sciences ") en Eisai Co., Ltd. ("Eisai") hebben vandaag aangekondigd dat Gilead Sciences een aanvraag heeft ingediend bij het Japanse Pharmaceuticals and Medical Devices Agency (PMDA) voor goedkeuring van filgotinib voor een aanvullende indicatie voor de behandeling van patiënten met matig tot ernstig actieve patiënten. colitis ulcerosa (UC). Filgotinib is een nieuwe orale Janus kinase (JAK) -remmer die in september 2020 in Japan is goedgekeurd voor de behandeling van reumatoïde artritis.

Figoltinib resultaten

Deze nieuwste indiening van de regelgeving is gebaseerd op gegevens van de gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde fase 2b / 3 SELECTIE-studie waarin de werkzaamheid en veiligheid van filgotinib voor de inductie en instandhouding van remissie werden geëvalueerd bij patiënten met matig tot ernstig actieve colitis ulcerosa met had een inadequate respons met, verloor de respons op, of was intolerant voor conventionele therapie of een biologisch middel.

Deze studie toonde aan dat een statistisch significant hoger percentage patiënten behandeld met 200 mg filgotinib eenmaal daags klinische remissie bereikte in week 10 en remissie handhaafde in week 58 vergeleken met placebo. Er zijn geen nieuwe veiligheidsrisico's geconstateerd.

Colitis ulcerosa chronische ziekte

Colitis ulcerosa is een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door een ontsteking van het slijmvlies van de dikke darm en het rectum. De prevalentie van colitis ulcerosa is de afgelopen jaren toegenomen en heeft een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van leven van meer dan 2 miljoen mensen over de hele wereld. Zelfs tijdens de behandeling komen de urgentie van de ontlasting, incontinentie, terugkerende bloederige diarree, frequente stoelgang, buikpijn, slapeloosheid en vermoeidheid vaak voor.

Colitis ulcerosa is een van de hardnekkige ziekten die is aangewezen door het ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn in Japan. Volgens een landelijke enquête bedroeg het geschatte aantal patiënten met colitis ulcerosa in Japan in 2014 219.685. De jaarlijkse prevalentie per 100.000 was 172,9 (192,3 mannen, 154,5 vrouwen).

Galapagos verwachtingen

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Malines (Mechelen) over dit jaar ligt volgens de analisten op 534.58 miljoen euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 530.26 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Galapagos in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Galapagos Belgie biotech ©

Galapagos
Galapagos


De analisten rekenen voor 2021 op een nettoverlies van 289 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 4.3 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -15.98 te liggen.

Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een zeker aantrekkelijke 1.97 procent.

Recentste taxaties rond de 89 euro

Deutsche Bank , Barclays en UBS gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 4.44 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel 65 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 63 en de 216 euro.

Historische beurskoersen Galapagos

aandelenanalyse galapagos

Om 10.19 koerst het aandeel 0.49 procent hoger op 68.7 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.