Onward boekt voortgang met onderzoek ruggenmerg

Baanbrekende procedure combineert de ARC-IM implanteerbare ruggenmergstimulator met een nieuwe brein-computer interface

Eindhoven, Sept. 27, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- ONWARD Medical N.V. (Euronext: ONWD), het medische technologiebedrijf dat innovatieve ruggenmergstimulatietherapieën ontwikkelt om beweging, functie en onafhankelijkheid te herstellen bij mensen met een dwarslaesie (SCI), kondigt vandaag de succesvolle eerste implantatie bij mensen aan van zijn ARC-IM Stimulator* om de functie van de bovenste ledematen na SCI te herstellen. De patiënt ook een draadloze brein-computer interface (BCI), ontworpen om gedachtegestuurde bewegingen te initiëren wanneer deze gekoppeld wordt aan ARC-IM.

ONWARD ARC-IM levert gerichte, geprogrammeerde ARC-IM Therapy aan het ruggenmerg om beweging en andere functies te herstellen na een dwarslaesie. ARC-IM Therapy is in meerdere klinische haalbaarheidsstudies toegepast om de mobiliteit te herstellen en de bloeddruk te stabiliseren na SCI. Voor het eerst wordt ARC-IM Therapy nu ook gebruikt om de beweging en functie van de bovenste ledematen te herstellen.

Vorige maand werden twee procedures uitgevoerd door neurochirurg Jocelyne Bloch, MD, in het Centre Hospitalier Universitaire Vaudois (CHUV) in Lausanne, Zwitserland. De ARC-IM implantatieprocedure vond plaats op 14 augustus 2023 en negen dagen later werd de BCI WIMAGINE® van CEA-Clinatec geïmplanteerd.

De BCI werkt samen met ARC-IM en is ontworpen om de intentie van een verlamde persoon om zijn bovenste ledematen te bewegen vast te leggen en gebruikt artificiële intelligentie om die gedachten te decoderen. ARC-IM zet de gedecodeerde informatie vervolgens om in ARC-IM Therapy - precieze stimulatie van het ruggenmerg - wat resulteert in gedachtegestuurde beweging.

"De implantatieprocedures met de ONWARD ARC-IM en Clinatec BCI verliepen soepel," zei Dr. Jocelyne Bloch. "We werken nu samen met de patiënt om deze geavanceerde innovatie te gebruiken om de beweging van zijn armen, handen en vingers te herstellen. We kijken ernaar uit om op het gepaste moment meer informatie te delen."

Deze nieuwste doorbraak maakt deel uit van een lopend klinisch onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van door gedachten geïnitieerde ruggenmergstimulatie na SCI. Het bouwt voort op de aankondiging van ONWARD in mei 2023 dat het combineren van de ARC Therapy met een BCI-implantaat ertoe leidde dat iemand meer controle kreeg over de bewegingen van zijn verlamde benen. Het onderzoek wordt ondersteund door een subsidie van de European Innovation Council (Reverse Paralysis project) en wordt gecoördineerd door de mededirecteuren van .NeuroRestore - Professor Grégoire Courtine en Dr. Jocelyne Bloch - en Guillaume Charvet, hoofd van het Medical Device Development Lab bij CEA-Clinatec.

"Dit is opnieuw een indrukwekkend staaltje onderzoek van onze partners bij .NeuroRestore. We zijn enthousiast over de manier waarop ARC-IM therapie de functie van de bovenste ledematen na SCI kan herstellen en we zijn benieuwd hoe de toevoeging van een BCI onze therapie kan verbeteren", aldus Dave Marver, CEO van ONWARD. "Felicitaties aan de teams van EPFL, CHUV en CEA-Clinatec voor deze doorbraak. We zijn bevoorrecht dat onze technologie deel uitmaakt van dit onderzoek."

Het bedrijf verwacht in de komende maanden meer informatie te kunnen geven over dit baanbrekende onderzoek, samen met een collegiaal getoetste publicatie waarin de procedure en resultaten worden beschreven.


*Alle ONWARD apparaten en therapieën, inclusief maar niet beperkt tot ARC-IM™, ARC-EX™ en ARC Therapy™, alleen of in combinatie met een BCI, zijn in onderzoek en niet beschikbaar voor commercieel gebruik.

Over ONWARD Medical

ONWARD is een medisch technologiebedrijf dat therapieën ontwikkelt om beweging, functie en onafhankelijkheid te herstellen bij mensen met een dwarslaesie (SCI) en bewegingsbeperkingen. Voortbouwend op meer dan tien jaar wetenschap en preklinisch onderzoek in toonaangevende neurowetenschappelijke laboratoria, heeft het bedrijf negen 'Breakthrough Device Designations' ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor zijn ARC Therapy™-platform.

ONWARD® ARC Therapy, die kan worden toegediend door externe ARC-EX™ of implanteerbare ARC-IM™ systemen, is ontworpen voor gerichte, geprogrammeerde ruggenmergstimulatie. In 2023 werden positieve resultaten gepresenteerd van de centrale studie van het bedrijf, Up-LIFT genaamd, waarin het vermogen van transcutane ARC Therapy om de kracht en functie van de bovenste ledematen te verbeteren, werd geëvalueerd. Het bedrijf bereidt nu goedkeuringsaanvragen voor ARC-EX voor de VS en Europa voor. Tegelijkertijd voert het bedrijf studies uit met zijn implanteerbare ARC-IM platform, dat positieve tussentijdse klinische resultaten liet zien voor verbeterde bloeddrukregulatie na SCI. Andere lopende onderzoeken omvatten het gecombineerde gebruik van ARC-IM met een brein-computer interface (BCI).

Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven, Nederland, ONWARD heeft een Science and Engineering Center in Lausanne, Zwitserland en een Amerikaans kantoor in Boston, Massachusetts. Het Bedrijf heeft ook een academische samenwerking met .NeuroRestore, een samenwerkingsverband tussen het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie (EPFL) en het Universitaire Ziekenhuis van Lausanne (CHUV).