Vlaanderen kent werkloosheid van 7,96 procent

Vlaanderen telde eind september 236.675 niet-werkende werkzoekenden. Dat betekende een stijging met 9,5 procent tegenover hetzelfde tijdstip vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van werk Philippe Muyters. De Vlaamse werkloosheidsgraad heeft nu een niveau van 7,96 procent bereikt.

Bij vrouwen loopt dat cijfer op tot 8,15 procent, tegenover 7,80 procent bij mannen. Er wordt wel opgemerkt dat de werkloosheid bij de mannen sneller stijgt. Vlaanderen telt op dit ogenblik 125.323 mannelijke werklozen. Dat betekende een toename met 10,4 procent tegenover vorig jaar. Bij vrouwen werd een aangroei met 8,5 procent tot 111.352 werklozen opgetekend. De minister wijst erop dat mannen vooral het slachtoffer worden van het banenverlies in de industrie, terwijl vrouwen zouden kunnen profiteren van de groei van de dienstensector en het succes van de dienstencheques.

De cijfers geven nog aan dat 25,3 procent van de Vlaamse werklozen jonger is dan vijfentwintig jaar. Vijftigplussers hebben aan aandeel van 22,9 procent.

Bron: Express.be