Vopak een 10-jaars NL underperformer

Het aandeel Vopak leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijke min van 34 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen Vopak versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Vopak over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Sinds 2019 koerst het aandeel op een verlies van 24 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 10 procent.

Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Thunderbird , New Sources Energy en Lavide .

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Rotterdam volgens de analisten uit op 1.34 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 1.43 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Vopak in beeld plus taxaties 2023

grafiek

Vopak Antwerpen opslag ©

Vopak
Vopak


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 381 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3.16 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10.64 uit.

Fors dividend Vopak

Per aandeel gaan de analisten uit van een dividenduitkering van 1.53 euro. Het aandeel's dividendrendement komt dus op 4.55 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de offshore diensten-/distributiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.49 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op euro een interim-dividend van 1.38 euro uit zal gaan keren.

Meest recente koersdoelen rond de 37 euro

Laatste adviezen:
  • ING
  • Jefferies & Co.
  • Jefferies & Co.
    Deze partijen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 4.22 miljard euro.

    Historische beurskoersen Vopak

    grafiek vopak

    Het aandeel staat om 11.10 0.33 procent lager op 33.63 euro.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.