Analisten gaan voor 2024 uit van stijging omzet Patterson-UTI Energy, aanzienlijk dividend

Morgen publiceert het Amerikaanse Patterson-UTI Energy Energy haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over 2024 verdient het bedrijf uit Houston volgens de gepolste analisten uit op 5.48 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is behoorlijk meer dan de opbrengsten over 2023 toen de omzet 4.15 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Patterson-UTI Energy Energy in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 80 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 22 cent. De koers/winstverhouding komt hiermee op 35.73 te liggen.

Fors dividend Patterson-UTI Energy Energy

Per aandeel wordt door de analisten een dividenduitkering van 32 cent verwacht. Het dividendrendement van het aandeel komt neer op 4.07 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiesector ligt op een royale 3.33 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1.68 miljard dollar.

Historische koersen Patterson-UTI Energy Energy afgelopen 17 jaar

koersgrafieken patterson-utienergy

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.