Extreem hoog dividend aandeel BB Biotech

Beleggers in het aandeel BB Biotech kunnen vermoedelijk een forse dividenduitkering ontvangen. Op basis van de doorsnee analistenopinie behoort het aandeel BB Biotech tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Per aandeel richten de analisten op een dividendvergoeding van 2.69 CHF. Het dividendrendement van BB Biotech ligt zodoende rond de 7.19 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een royale 3.55 procent.

Historische dividendrendementen BB Biotech

aandelenanalyses

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 4.5 per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenduitkeringen grote stimulans voor beleggers

De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De beleggers die sinds 2008 hun aandelen hebben aangehouden staat nu op een winst van 10 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een fors extra dividendrendement van 128 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus op de lange termijn significant te noemen.

Dividenden baten beleggers

aandelenanalysesDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting BB Biotech terugvragen

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak de moeite waard niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. Gewoonlijk kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Normaliter kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

BB Biotech zal morgen haar boeken over het afgelopen kwartaal aan de pers presenteren. Over 2024 verdient het bedrijf uit Schaffhausen volgens de gepolste analisten uit op 124.5 miljoen CHF. Dit is fors meer dan de omzet over 2023 toen de omzet 0.53 miljoen CHF bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BB Biotech in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 203 miljoen CHF. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.73 CHF over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 10.03.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2.05 miljard CHF.

Historische beurskoersen aandeel BB Biotech

aandelenkoers bbbiotech

De voorbije woensdag sloot het aandeel op 37.4 CHF.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.