Bouwgroep CFE kan toenemende omzetgroei melden

De bouwgroep CFE heeft tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 1,69 miljard euro. Dat betekende een stijging met 24,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee versnelt de groep zijn groei, want tijdens de eerste zes maanden werd een stijging met 19,5 procent tot ruim 1,08 miljard euro opgetekend.

De baggerdivisie, die onder meer bestaat uit een belang van 50 procent in Deme, liet een omzetgroei met 40 procent noteren. Ook dat betekent een versnelling, want na zes maanden was er een stijging met 33 procent opgetekend. Bij de divisies bouw en contracting werd een omzetgroei met 10,5 procent gemeld. Er wordt wel opgemerkt dat de omvang van het orderboek sinds het einde van vorig jaar met 7,8 procent is ingekrompen tot ruim 2,64 miljard euro. Ook daar was na het eerste halfjaar al een inkrimping met 4,7 procent opgemerkt.

De bouwgroep wijst er wel op dat het orderboek vorig jaar een bijzonder grote omvang had bereikt. De inkrimping werd vooral opgetekend in de divisies baggerwerken en milieu.

Bron: Express.be