Shell al tijden met een hoog dividendrendement

Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

Beziters van aandelen Royal Dutch Royal Dutch Shell hebben zicht op een behoorlijke dividenduitkering. Over dit jaar ligt de taxatie van het dividend op 1.46 euro. Het dividendrendement van Royal Dutch Royal Dutch Shell ligt hiermee op 4.96 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief aantrekkelijke 3.43 procent.

Dividendbelasting Royal Dutch Shell terugvragen

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met buitenlandse aandelen.

Om ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen terug te vragen moet u vaak een heel uitgebreid en kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. Doorgaans kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen.

Het nettorendement kan zodoende aanzienlijk worden verhoogd. Doorgaans kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen. Binnenkort berichten wij via onze site hier meer over.

Dividendrendementen Royal Dutch Royal Dutch Shell

fundamantele data

De omzet van het concern uit Den Haag over dit jaar komt uit op 334.32 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2022 toen de omzet 316.62 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

Royal Dutch Royal Dutch Shell station Nieuw Zeeland ©

Royal Dutch  <a href='/aandeel/profiel/12-royal-dutch-shell'>Royal Dutch Shell</a>
Royal Dutch Royal Dutch Shell


De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 25.24 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4.15 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 7.09.

Laatste koersdoelen rond de 827 euro

Laatste adviezen:
  • Goldman Sachs
  • Morgan Stanley
  • Goldman Sachs
    Deze effectenhuizen brachten onlangs taxaties voor het aandeel naar buiten.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 205.97 miljard euro.

    Om 11.50 koerst het aandeel 0.58 procent lager op 29.41 euro.

    Historische aandelenkoersen Royal Dutch Royal Dutch Shell

    beursgrafiek royaldutchshell

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.