Beleggers Shell moeten het vooral van het dividend hebben

Houders van het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell kunnen rekenen op een aanzienlijk dividend. Op basis van de gemiddelde analistenmening heeft het aandeel nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar bedraagt de gemiddelde verwachting van de dividenduitbetaling op 1.46 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 4.98 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een aantrekkelijke 3.43 procent.

Historische dividendrendementen Royal Dutch Royal Dutch Shell

aandelenanalyses

De betaalde dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 5.24 per jaar behoorlijk te noemen.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers. De belegger die sinds 2008 zijn aandelen aanhield staat nu op een verlies van 2 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een fors extra dividendrendement van 140 procent. De impact van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy and hold belegger significant te noemen.

Dividenden helpen beleggers uit het rood

aandelenanalysesDe grafiek hier boven toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement. De beschreven dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen.

Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. In de regel kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Normaliter kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 334.32 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2022 toen de omzet 316.62 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2023

beurskoers

Royal Dutch Royal Dutch Shell tankstation Hamburg ©

Royal Dutch  <a href='/aandeel/profiel/12-royal-dutch-shell'>Royal Dutch Shell</a>
Royal Dutch Royal Dutch Shell


De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 25.24 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Royal Dutch Royal Dutch Shell 's resultaat per aandeel op een winst van 4.15 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 7.07.

Meest recente koersdoelen rond de 31 euro

Laatste adviezen:
  • Goldman Sachs
  • Morgan Stanley
  • Goldman Sachs
    Deze effectenhuizen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 205.48 miljard euro.

    Om 15.06 koerst het aandeel 0.09 procent lager op 29.34 euro.

    Historische koersen Royal Dutch Royal Dutch Shell voorbije 17 jaar

    beurskoers royaldutchshell

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.