Rabobank verhoogt advies voor Corio

De ontwikkelingsprojecten die vastgoedbedrijf Corio nog in de pijplijn heeft, maken het aandeel een interessante koopoptie. Dat concludeerden analisten van Rabobank dinsdag. Rabobank verhoogde het advies voor Corio daarom van hold naar buy. Corio presenteerde vorige week donderdag de resultaten van de eerste helft van 2011. De ontwikkelingen van het nettohuurinkomen en het directe resultaat voldeden daarbij volgens de analisten aan de verwachtingen. Het indirecte resultaat, het winstcijfer dat de waardedaling of waardestijging van de panden uitdrukt, viel echter tegen.

Volgens Rabo beschikt Corio over voldoende kapitaal, onder meer doordat in het komende jaar voor circa 290 miljoen euro aan bezittingen die niet tot de kernactiviteiten behoren worden verkocht. De analisten sluiten echter niet uit dat het bedrijf in de toekomst op zoek gaat naar extra kapitaal.

Dinsdag om 15.45 uur noteerde het aandeel Corio 3,5 procent hoger op 38,72 euro. De AEX -index stond op dat moment 0,2 procent in de plus.

ANP