Verkoopadviezen voor Corio

Verscheidene analisten hebben begin april hun taxaties voor Corio neerwaarts bijgesteld. Zij stellen dat de operationele prestaties van het Nederlandse vastgoedconcern slechter zijn dan van concurrenten, terwijl de geplande verkoop van niet-kernactiviteiten voor de nodige risico’s kan zorgen. De analisten zien zodoende geen opwaarts potentieel voor het aandeel.

Corio kantoren
Corio kantoren

Slechte concurrentiepositie

Begin heeft de Franse zakenbank Exane BNP Paribas het advies voor Corio verlaagd van ‘neutral’ naar ‘underperform’, omdat de portefeuille van het vastgoedfonds er minder goed voor lijkt te staan dan de concurrentie om de strijd met webshops aan te kunnen gaan.

De analisten zijn van mening dat de operationele prestaties van Corio slechter zijn dan van concurrenten en zij verwachten dat met de verslechterende omstandigheden de huidige activa een blok aan het been zullen worden.

Het afstoten van niet-kernactiviteiten zien de analisten als een groot risico vanwege de moeilijke markt, en mede daarom hebben zij hun koersdoel verlaagd met 6% tot 34 euro.

Zwakke onderliggende prestaties

Donderdag verlaagden de analisten van UBS hun advies van ‘neutral’ naar ‘sell’ op basis van waarderingsgronden. De analisten wijzen erop dat het aandeel in 2013 6% beter heeft gepresteerd dan de markt, terwijl de onderliggende prestaties in 2012 juist zwakker waren en dit ook in de komende periode zullen blijven.

Verder verwacht UBS dat Corio een van de laagste rendementen binnen de sector zal bieden en zien zij veel neerwaarts risico’s. Hierbij wijzen de analisten op de geplande desinvestering van niet-kernactiviteiten, die eerst moeten worden afgewaardeerd om te kunnen verkopen. Daarnaast vinden de analisten de forse blootstelling aan Nederlands winkelvastgoed negatief.

De huidige aandelenkoers is volgens UBS onvoldoende om de relatief zwakke prestaties te kunnen compenseren. Het koersdoel is door de analisten vastgesteld op 33 euro.

Consensus

Gezien de hiervoor genoemde adviesverlagingen kan gesproken worden van een negatief sentiment rond Corio. Momenteel staan er voor het aandeel staan momenteel 7 koop-, 6 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is.

Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 38,86 euro, hetgeen een verwacht rendement oplevert van ruim 16%. Recent afgegeven koersdoelen liggen hier echter fors onder en rond het huidige koersniveau, wat aangeeft dat deze analisten geen opwaarts potentieel zien.